535353

Бут

 

Бут – тази прекрасна част от агнето, може да тежи към 5-9 килограма и е вечният избор за ваканционни празници. Целият бут включва както тясната част на джолана така и дебело филе – може просто да бъде подправен със сол и черен пипер или други подправки. Агнешкият бут предлага в няколко различни форми – филе от агнешки бут, края на подбедрицата, късата част на крака, и др. Може да попитате вашия касапин да обезкостят и бътерфлай частта на бута, така че да може да се приготви на скара или пълнена.

 

 

Задна част на ребрата

 

 

Ребрата с котлет –  включва седем или осем ребра от средата на животното, идеално е за печене. Един класически подхос е с много билки и морска сол,  печена на силен огън.

 

 

Филе

 

Филе – дебелите  пържоли, изрязани от мазнината, филето от бедрото на агнето са  достатъчно нежни, за грил или печено месо на скара, бира-скара стил и се сервират с ментов сос, печени картофи и спанак.

 

 

 

 

 

 

Месо за готвене

 

 

Месо за готвене – можете да направите чудесна яхния. Смята се че най-подходящо е месото от плешките на агнето, става несравнимо и при задушаване . Можете да спестите пари от закупуване на обезкостени части от рамото като сами го обезкостите .

 

 

 

 

 

Пържоли на кост – една от най-популярните части е пържолата с ребро. Всяка от тях изглежда изумително – розово месо и дебел слой ароматни мазнини.

 

 

 

 

 

Агнешка плешка – това ароматно месо е много вкусно,тъй като мускулите на раменете подлежат на по-малко натоварване, отколкото мускулите на краката, те са по-нежни и поради тази причина се пекат бавно и продължително. Идеална е за печене особено, когато се напълни с традиционната великденска плънка (дроб-сърма).

 

 

 

 

Пържоли -  тези малки T-костни пържоли съдържат част от слабините и филето и са нежни и едни от най-скъпите разфасовки на агнето. Леко сварени и после запечени за кратко  на скара, те образуват карамелизирана коричка, а по-средата остават леко розови и сочни.

 

 

 

 

 

 

 

Парче от раменната част – тази евтина, изрязана от раменната част  на агнето има много жилки и могат да бъдат обработвани по няколко начина,най-добре  мариновайте и изпечете в тиган овкусено с червено вино и подправки.

 

 

 

 

 

Агнешки джолани –  мускулната долната част на крака. Тя е най-добра за бавно запържен които има богат, наситен аромат.

 

 

 

 

Месо от врата – обикновено се продават по-дебели, с костите на филии,агнешкият врат не е скъп и изпълнен с вкус. Подобно на говежда опашка,  също има изобилие от колаген, естествено съединение в червеното месо, което придава копринена богатство на яхнии и други бавно сготвени ястия.